Камарата на строителите в България и Българска браншова камара Пътища категорично

...
Камарата на строителите в България и Българска браншова камара Пътища категорично
Коментари Харесай

КСБ и ББКП се противопоставят на разпространяването на неверни информации за инфраструктурни проекти

Камарата на строителите в България и Българска браншова камара " Пътища " изрично се опълчват на разпространяването на подвеждащи и погрешни информации за осъществяването на инфраструктурни планове, финансирани с поддръжката на европейските фондове и от държавния бюджет. Това написаха в своя декларация от Камарата на строителите в България и Българска браншова камара " Пътища ".

Ето текста към цялата декларация: 

Строителните компании, без значение дали са български или задгранични, винаги са  спазвали прецизно националното и европейското законодателство, създавайки честна и транспарантна конкурентна среда и ясни правила в сектора. Всички състезания и публични поръчки се организират съгласно действащата нормативна уредба и имаме вяра, че в България институциите гарантират тяхната правда и бистрота.

Вероятно поради наближаващите изключителни парламентарни избори на 2 април и идните наесен постоянни локални избори, зачестяват несъстоятелните атаки срещу строителните компании за некачествено изпълнени проекти. Както постоянно до момента, позицията на КСБ и на ББКП е, че не одобряват строителният бранш да бъде въвличан в политически борби. Приветстваме желанието на министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков да ревизира по какъв начин са разходени държавните и европейските средства. Но оповестяването на планирани, а не на крайни резултати, създава некоректни внушения и трансформира инспекциите в бутафория.

КСБ и ББК " Пътища " смятат, че всички контракти за възлагане на строителни действия са осъществени и завършени законосъобразно и под контрола и одита на българските и европейските институции. Това не е първият опит за очерняне на заетите в строително-инвестиционния развой – освен на строителните компании, само че и на проектантите, надзорниците, възложителите. Всеки един от тях прецизно следва националното и европейското законодателство и не заслужава сходно отношение към работата му.

Българските институции, строителният отрасъл и всички други участници в строително-инвестиционния развой поставят съществени старания за модернизирането на страната, която с помощта на европейската взаимност и на националното финансиране се трансформира към по-добро с всеки сполучливо осъществен план, става по- привлекателна за живот, за бизнес, за вложения. Като български строители и европейски жители сме безапелационни, че не толерираме омаловажаването на постигнатия прогрес.

Като браншови организации не можем да останем безучастни и призоваваме политиците безотговорното говорене за работата ни, което не е подкрепено с съответни доказателства, да бъде прекратено. За нас е безусловно недопустимо да бъдат опорочавани напъните на всички участници в строително-инвестиционния развой. Категорично възразяваме против опитите за дискредитиране на сектора и ще им се противопоставим по всички възможни от закона и морала способи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР